New UK Magnet Factory mo EVs e tatau ona kopiina le Tusita'alo Saina

E tusa ai ma se lipoti a le malo o Peretania na tatalaina i le Aso Faraile Novema 5th, e mafai e Peretania ona toe faaauau le gaosiga omaneta maualugamanaʻomia mo le atinaʻeina o taʻavale eletise, ae ina ia mafai, o le faʻataʻitaʻiga pisinisi e tatau ona mulimulitaʻi i le fuafuaga faʻapitoa a Saina.

E tusa ai ma le Reuters, o le lipoti na tusia e Less Common Metals (LCM) o Peretania, o se tasi lea o kamupani i fafo atu o Saina e mafai ona liua mea e le masani ai le eleele i mea faʻapitoa e manaʻomia mo le gaosiga o maneta tumau.

Fai mai le lipoti, afai e faatuina se fale gaosi maneta fou, o le a feagai ma luitau e tauva ai ma Saina, lea e gaosia ai le 90% o le lalolagi.oloa maneta tumau tumau e seaseai se tau maualalo.

Fai mai le Pule Sili o le LCM, Ian Higgins, ina ia mafai, o le fale gaosi Peretania e tatau ona avea ma fale fa'apipi'i atoatoa e aofia ai mea mata, gaosiga ma le gaosiga o maneta."Matou te fai atu o le pisinisi faʻataʻitaʻiga e tatau ona pei o Saina, faʻapipiʻi uma, lelei mea uma i lalo o le taualuga e tasi pe a mafai."

O Higgins, o le ua silia ma le 40 taimi na alu ai i Saina, fai mai o pisinisi a Saina e le masani ai eleele ua tuʻufaʻatasia tuʻufaʻatasia i totonu o kamupani faʻatautaia e ono a le malo.

E talitonu o ia o Peretania e faamoemoe e fausia sefale manetai le 2024, ma le fa'ai'uga fa'aletausaga o lemaneta o eleele seaseao le a oʻo atu i le 2000 tone, lea e mafai ona faʻafetaui manaʻoga o le 1 miliona taavale eletise.

O lo'o fa'ailoa mai fo'i i le su'esu'ega e tatau ona maua mai mea e maua mai i oneone fa'atosina, e sili atu le maualalo nai lo le tau o le la'uina o maina fou.

O le a tatala le LCM i le faʻatuina o sea maneta fale ma paʻaga ae o le isi filifiliga o le a faʻafaigaluegaina se tagata gaosi maneta e fausia se faʻagaioiga Peretania, o le tala lea a Higgins.E taua foi le lagolago a le malo o Peretania.

O le Matagaluega a le Malo mo Pisinisi na musu e fai se faamatalaga i auiliiliga o le lipoti, ae na o le fai mai o loo faaauau pea ona galulue faatasi ma le aufaipisinisi e fausia "se lalolagi faatauva eletise sapalai laina i Peretania".

I le masina na teʻa nei, na faʻatulaga ai e le malo o Peretania ni fuafuaga e ausia ai lana faʻaogaina o le leai o se fuafuaga, e aofia ai le faʻaaluina o le 850 miliona pauna e lagolago ai le taʻavale a le EVs ma a latou sapalai sapalai.

New UK Magnet Factory mo EVs

Faafetai i le pule a Saina i leeleele seasea Neodymium manetasapalai, i aso nei o Saina gaosiga ma le faatauina atu o taavale eletise ua tulaga muamua i le lalolagi mo le ono tausaga sosoo, avea ma kamupani sili ona tele o le lalolagi ma tagata faatau o taavale fou malosi.Faatasi ai ma le faalauiloaina o taavale fou malosi e le EU ma le faaitiitia malie o fesoasoani a Saina mo taavale malosi fou, o le faatauina atu o EVs i Europa ua matua faateleina i tausaga talu ai, lea e latalata i Saina.


Taimi meli: Nov-08-2021